Mieszanka na gofry biszkoptowe ELMIX opakowanie 5 kg
Chrupiące gofry kojarzą mi się z wakacjami nad morzem, w Gdyni. Kupowane w budce przy deptaku, ze świeżą borówką amerykańską oraz innymi owocami i bitą śmietaną.
Gofry przygotowane według poniższego przepisu z użyciem MIESZANKI są idealne. Chrupiące, nie za słodkie, dzięki czemu można ozdobić je nawet bardzo słodkimi dodatkami.
Teraz już zawsze możesz się delektować pysznymi goframi w zaciszu swojego domu.
DO SPORZĄDZENIE CIASTA NALEŻY PRZYGOTOWAĆ:
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Z porcji 0,5 kg można wykonać ok 8-10 gofrów.
Mieszankę przechowywać w chłodnymi suchym miejscu.
Worek: 5,0 kg
SKŁAD: mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, JAJA w proszku, substancje spulchniające: *difosforany, węglany sodu; MLEKO odtłuszczone w proszku, sól aromat.
*Difosforany E450 mają zdolność uwalniania dwutlenku węgla z węglanów, dlatego można znaleźć difosforany w proszku do pieczenia (który podczas rozpadu w wysokiej temperaturze dostarcza gazowego dwutlenku węgla spulchniającego ciasto). Difosforany poprawiają sypkość produktów, działają antyzbrylająco, przedłużają trwałość niektórych produktów spożywczych. Difosforany w formie soli wapnia, magnezu i żelaza można dodawać do soków i pieczywa przeznaczonych dla dzieci, gdzie pełnią rolę suplementów tych składników mineralnych.