Opinie o Nas
Responsive layout
navigate_next
navigate_next
Tygielek do kawy Kamille 0564
  • Tygielek do kawy Kamille 0564
  • Tygielek do kawy Kamille 0564
  • Tygielek do kawy Kamille 0564
  • Tygielek do kawy Kamille 0564

Tygielek do kawy Kamille 0564

KAMI-TY-003-31 | 5903148923390
46
88
Tygielek do kawy Kamille 0564

Tygielek do kawy Kamille 0564

46
88

Odbiór osobisty za 0 zł

14 dni na zwrot bez podania przyczyny

Twisto
14,00 zł (Wyświetl koszt wysyłki)
Mało
Historia ceny     Historia ceny

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni wynosiła 46,88 zł

Tygielek do kawy Kamille 0564

ygielek Kamille do parzenia kawy po turecku wykonany ze stali węglowej z granitową powłoką. Posiada nienagrzewający się uchwyt z bakelitu i wygodny dzióbek do nalewania kawy. Naczynie służy do przygotowania kawy po turecku, chociaż można w nim podgrzewać inne napoje.

Sposób parzenia kawy ma istotny wpływ na jej aromat oraz walory smakowe. Parzenie kawy po turecku pozwala na wydobycie ze zmielonych ziaren charakterystycznych dla danego gatunku nut smakowych. Kawa po turecku słynie przede wszystkim ze sposobu jej przygotowania. Używana do zaparzania woda musi być bardzo zimna, aby podczas nagrzewania się wydobyła z kawy to, co najlepsze, natomiast ziarna powinny być bardzo drobno zmielone. Do kawy po turecku NIE dodajemy w ogóle mleka lub śmietanki! Jedyne dopuszczalne dodatki to cukier (dodawany podczas parzenia, a nie do filiżanki) i przyprawy korzenne.

Cechy:

  • wykonany ze stali węglowej z nieprzywierającą granitową powłoką, uchwyt - z bakelitu
  • posiada praktyczny dzióbek do nalewania
  • idealny do parzenia kawy, herbaty oraz podgrzewania np. mleka
  • łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu
  • można myć w zmywarce
  • działa na kuchenkach ceramicznych, gazowych, elektrycznych (poza indukcyjnych)
  • pojemność 110 ml

Sposób zaparzania kawy:

  • Kawę wsypujemy do tygielka, dodajemy także cukier oraz (opcjonalnie, zależnie od upodobań smakowych) przyprawy, a następnie wlewamy wodę według podanych proporcji + dodatkowe pół filiżanki.
  • Stawiamy tygielek na ogniu i trzymamy aż do momentu pojawienia się piany (napar „podniesie się”). Nie wolno dopuścić do tego, aby kawa się zagotowała!
  • Następnie zdejmujemy naczynie z ognia i czekamy, aż kawa opadnie, a potem znów podgrzewamy do momentu pojawienia się piany.
  • Cały proces powtarzamy w sumie trzykrotnie, a następnie rozlewamy napar do filiżanek. Można to zrobić przez sitko, aby odcedzić fusy. Smacznego!
chat Opinie (0)
Na razie nie dodano żadnej opinii.